Početna

 

43. MEĐUNARODNI SENJSKI LJETNI KARNEVAL

 

Turistička zajednica Grada Senja, Grad Senj, Karnevalski odbor Grada Senja i Muzička agencija Peppy  organiziraju od 06.do 09.08.2014.g. 43. po redu  Međunarodni senjski ljetni karneval.

 

Pozivamo Vas da nam se pridružite u bogatom karnevalskom programu. Vrhunac zabave očekuje Vas u subotu 09. kolovoza kada sa Nehaja kreće velika karnevalska povorka, nakon koje slijedi fešta do jutra na trgu Cilnica.

 

 

 

 

 

 

 Gotov je i ovaj bal!!!

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video
I tako prođe jos jedan u nizu. Eto sad smo i kao grupa postali punoljetni i bas za ovaj dan nasa buretina ( vrag u noj puhao) nam priredila potpuni ugođaj. Nakon duzeg natezanja i rastezanja i nemaskaranja nekih nasih ljudova i ljudica ipak je sve dobro zavrsilo. Atmosfera je bila vise zimska nego ljetna al ovaj put smo se pripremili. Nema vise kratkih rukava ili golih junackih prsa na balu jer je temperatura prava ljetnja ..... 13 stupnjevaca celzijevaca.

Da bi sve bilo jos u tom duhu nasa buretina nam je na sam dan povorke otpuhala, prelomila i razlomila alegorijska kola (tako to zovu). Nas jadni lesinar nije nikad poletio nego se razletio po cijelom gradilistu. Eto dokaza da u Senju nemoze ni lesinar prezivit kako treba. Svecana misa za lesinara je bila tek drugi dan kad smo skuzili da u povorki imamo previse slobodnih ruku, neki nisu znali sto bi kad su im ruke slobodne. Navikli smo se mi na drljat uvik nesto na kuglagerima i sad je nastao problem.

Dogodine konstrukciju narucujemo u 3. Maju ili uljaniku.

Bal ko bal je bio supericka, lipo se plesalo, veselilo i do 4 ubilo vrime. Bilo je tu mrcenja bojama i sprejevima, nekome mala mondura nekome velika al sve u svemu bilo je dobro.

Ovdje mozete pogledati neke slike, ako netko ima jos nek slobodno posalje na e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Na ovoj stranici mozete vidjeti i neki filmic od nase grupe

eto toliko i vidimo se dogodine

 

42. Međunarodni senjski ljetni karneval

 

 

Turistička zajednica Grada Senja, Grad Senj, Karnevalski odbor Grada Senja i Muzička agencija Peppy  organiziraju od 06.do 10.08.2013.g. 42. po redu  Međunarodni senjski ljetni karneval.

Pozivamo Vas da nam se pridružite u bogatom karnevalskom programu tijekom cijelog tjedna. Vrhunac zabave očekuje Vas u subotu 11. kolovoza kada sa Nehaja kreće velika karnevalska povorka, nakon koje slijedi fešta do jutra na trgu Cilnica.

 


 

 

 

 

 355. SENJSKI MESOPUST

 senjski mesopust

GRAD SENJ (pokrovitelj)
Turistička zajednica grada Senja i Karnevalski odbor
Vas pozivljedu na 355. Senjski mesopust od 12.01. do 12.02.2013.

šest bali i četire redute; sve u Magnusu:

12.01. Jopet u Magnusu
19.01. Crno-beli svit
26.01. Zeleno je zeleno
02.02. Žuti sjaj
09.02. Ruže su crvene
12.02. Bog i dovidova

Dječje redute:
20.01. Kapetan Kuka i gusari
27.01. Senjski mušketiri
03.02. Divlji zapad
10.02. Put u budućnost

-nagrade najlipšin maškarama
-ilo i pilo malo fali pa badave
-sviri Trio Marinero
-ulaz fraj!

 

Senjski ljetni karneval 2012. - Gotovo je gotovo!!!

ode karneval, sad moze i snig padat ( al ne onaj sto je bio na maskarama).

Eto nakon godine dana opet smo se maskarali, i svi zivili za taj jedan dan sto bi rekao Mišo Mate "samo jedan dan zivota".

Bilo je malo na knap jer se kvorumi nisu nikako mogli usaglasit kad i u sto se maskaramo. Nakon duge i teske rodili se mravi. Mi ko vridni mravi onda navalili i napravili maskaradu u rekordnom roku. Opet se mazalo i to specijalnim Floki bojama iz Austrije. Kako je pocela buretina i hladnoća bilo bi bolje da smo stogod zagrnuli a ne pokazivali plecke i prsa kroz atletske majice. Dogodine se maskaramo u nesto toplo.

Najgore je bilo nakon groznice, zime i sl. jos i prat od crnila. Iz ociju je virilo pol metra sniga darovanog od nase Klape ispod volte. Bila je prava mecava , ko na Vratniku usred zime. Al i to je dio karnevala i to se ne moze bas svagdi dozivit. Nasi određeni mravi (a znaju koji su) su kreirali novu modnu liniju za hladnocu od kartona sa mravinjaka tako da mogu u dizajnere. E, a i ove godine napokon nas mravinjak nije zavrsio u baji na Velikin vratima, opet određene maškare su pobrale sve sto se dalo pobrat za potpalu ove zime ( inspirirala ih buretina za bal). Na kraju je jos i dobro proslo. Za grupu je pivala ENI.

Jedan mrav ( klempave usi) zavrsio na infuziji sa direktnim ubrizgavanjem necega ( mozda mravlja kiselina). Sumarski mrav je pravio probleme oko vuće nasih alegorijskih kola i nakon duge i teske i velikog nagovaranja i obecavanja 8 koja ce se ispunit nikad) povukao ko u najboljim danima.  Ove godine smo napravili  i dosta buke, prvo je Flok jednim oštrim manevrom svojih nogu ( u koleđicama- a di ih je samo nasao) pao ispred DM-a na na zadovoljstvo velikog djela publike koja je mislila da se radi o performansu nase grupe. Udarac TUP TUP se cuo do Crikvenice i protumačen je kao lagani potres. Isto tako jedna mravica je oko tri ujutro probudila veci dio Lopice paljenjem svog smečkastog Favorita i turiranjem koje se culo do baren trece drage kako bi stigla u jutarnju smjenu.  Pošto se javila drugi dan izgleda da je stigla ziva i zdrava.

Eto sutra se radi ( fuj) i mora se ic lec.

 

slike sa karnevala mozete vidit na ovom linku  http://www.jabadabadu.com/index.php/en/slike-jabadabadu/mravi

uskoro ce bit i poneki filmić sa bala od nase grupe

 

Mravlji pozdrav

 


Ovo nisu nikakve službene stranice karnevala vec samo pokusaj da Vam docaramo draž senjskog karnevala. Stranice su prvenstveno nastale onako iz fore kako bi naši članovi mogli vidjeti pokoju slićicu, a i svi drugi koji ih posjete mogli udahnuti djelić karnevala.
Tu se mogu vidjeti slike naše grupe sa ljetnih i zimskih balova. Možete pročitati i saznati neke vijesti o karnevalu ( ali koliko smo ažurni ......) te vidjeti pokoju informaciju i sliku o Gradu Senju i njegovim znamenitostima.
Pozdravljamo i sve druge skupine koje sudjeluju na karnevalu ma gdje bile.
Svaka kritika o grupi JaBaDaBadu ili o stranicama ili necem trecem je dobrodošla.
Ukoliko netko ima starnice sličnog sadržaja nek se javi putem This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. kako bi razmjenili iskustva, a također  stavit cemo link prema takvim stranicama.

 

Za sve upite, savjete ili slicne stvari kontaktirajte nas na nas This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

embed video powered by Union Development
 


 

 

Today55
All387980

Currently are 182 guests and no members online


VCNT - Visitorcounter

Anketa

glasanje

kako Vam se sviđa stranica??

1
361
dobra
(0)
2
108
loša
(0)
3
71
zlaaaa
(0)
Add a new response!
» Go to poll »
5 Votes left

jVS by www.joomess.de.